Een bericht van ons Pastoresteam

Het coronavirus laat ook onze parochie niet ongemoeid. Intussen weet ieder van u dat onze kerkdiensten in de Mariakerk, Ronde Tafelhuis en Zorgcentrum de Heikant vervallen tot 6 april.

Er zijn verschillende manieren om ons te ontmoeten, met ons te spreken en met ons te bidden:

• Zondagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur is er gelegenheid voor stil gebed in de Mariakerk. Op woensdagmorgen is de Mariakerk geopend van 09.30 tot 10.30 uur. Op beide momenten is een pastor aanwezig.
  • Wilt u de communie ontvangen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de pastor tijdens de gebedsuren of via het parochiesecretariaat.
  • Zo nu en dan zullen onze pastores een gebed of bemoedigend woord plaatsen op de website.
  • Elke zondag vanaf 10.30 uur kunt op de website van de parochie en via YouTube de conventsviering van de Norbertijnse gemeenschap bekijken. Zo kunt u toch met ons bidden en vieren. Voor deze viering kunt u telefonisch of via internet een misintentie opgeven via het parochiesecretariaat.

Parochiesecretariaat
Tot 6 april is het parochiesecretariaat bij voorkeur alleen bereikbaar via telefoon 013-4550663 of email info@norbertijnenparochiehq.nl. Wilt u toch langskomen, bel dan aan bij de groene poort. Het woonhuis van de pastorie is gesloten tot 6 april.

Gebed
Velen van u maken zich zorgen en daarvoor hebben wij begrip. Die zorg delen wij met u. Laten wij goed zorgen voor onszelf en onze dierbaren. Zoveel mogelijk de instructies opvolgen.

En ons gebed niet vergeten:

God van Leven, wij keren ons tot U, Gij die ons bronnen van levend water aanreikt. Ga met ons mee in deze veertigdagen nu wij met Jezus op weg zijn naar Pasen. Dan durven wij bidden:

Voor alle mensen waar ook ter wereld die zich angstig zijn en zich zorgen maken over de eigen gezondheid,

Voor mensen die nu ernstig ziek zijn, als gevolg van het coronavirus of angstig zijn om een andere ziekte. Geef ons dat wij hen niet vergeten.

voor mensen die zich extra moeten inspannen om goede zorg te kunnen leveren en voor alle mensen die hun werk mogelijk maken.

Bidden wij ook voor hen die zich bekommeren om de meest kwetsbaren en om hen die huiveren om hun bestaanszekerheid.

God van Leven, wees met ons en schenk ons kracht en moed om deze tijden te boven te komen.

Amen.