Even stilstaan bij onze overledenen

VENSTER OP NIEUW LEVEN: EVEN STILSTAAN BIJ ONZE OVERLEDENEN

kaarsjesOp 20 april zal het voorjaar weer in volle hevigheid zijn uitgebarsten. Bloemen bloeien, takken laten het eerste groen weer zien. Wat dood leek, is weer tot leven gekomen.

Op die dag, woensdag 20 april, nodigen wij alle mensen uit die verdriet hebben om het overlijden van een dierbare, een vader, een moeder, een broer of een zus, een kind of een vriend, een opa of oma misschien…. In de Mariakerk komen wij voor een korte meditatieve dienst bij elkaar, luisteren naar mooie woorden en mooie muziek. Daarbij staan wij stil bij de grondgedachte dat onze dierbaren, hoe verdrietig wij ook zijn, verder leven. Tenminste in onze gedachten en in ons huis, maar vaak ook in dat wat wij van hem of haar bewaard hebben. Wie kent niet de uitspraak: “Als ik naar zijn kleinzoon kijk, dan zie ik opa helemaal terug!” En gelovige mensen proberen zich vast te houden aan de gedachte dat de dood het einde niet is, maar dat er een nieuw leven op ons wacht. Ieder half jaar houden wij in de Mariakerk een bijeenkomst voor alle mensen die leven met een verlies. Het hoeft zeker niet te gaan om iemand die in het afgelopen jaar gestorven is. Immers, vaak is het verlangen groot om de naam van een dierbare juist na dat jaar nog eens te horen. Na de korte meditatieve viering van ongeveer 25 minuten is er alle gelegenheid om nog wat na te blijven met een kop koffie of thee. Onze pastores en leden van de werkgroep Afscheid en laatste eer zijn hier ook aanwezig.

Wilt u aansluiten bij deze viering, dan hieronder nog enkele praktische gegevens: de viering begint om 19.00 uur, wordt gehouden in de Mariakerk aan de Schans en is rond 20.00 uur afgelopen. Als u het fijn vindt wanneer wij de naam van uw dierbare overledene noemen, dan kunt u deze opgeven bij ons parochiesecretariaat. Daar zal men u, met het oog op de koffie, ook vragen met hoeveel personen u ongeveer zult komen. Achter in de kerk is een discrete gelegenheid om een vrijwillige bijdrage achter te laten. U zult begrijpen dat er voor een viering als deze wat kosten gemaakt moeten worden.

Opgave bij het parochiesecretariaat: info@parochiehq.nl of 013-4550663.