Kerstmuziek in de Mariakerk

dsc00195Vrijdag 9 december 19.00 uur
Neva-ensemble uit Sint Petersburg

Russische klein koor, twee zangeressen, drie zangers en een pianiste, zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.
Voor meer informatie:

ValeryaMatigulina, 072-5128555,
www.neva-ensemble.narod.ru

Zaterdag 17 december 19.00 uur
Adventsamenzang met het koor Stella Vocalis

Traditiegetrouw zal ook dit jaar weer een adventsamenzang zijn in de Mariakerk. Iedereen is daarbij welkom om met elkaar de alom bekende kerstliederen mee te zingen. Naast de muzikale inbreng van het koor Stella Vocalis, o.l.v. Sonja van den Dries en begeleid aan de piano en het orgel door Rick Muselaers, zullen er ook enkele korte teksten worden uitgesproken door pastor Jan Joosten. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een glas glühwein en warme chocolademelk.

De toegang is gratis, wel zal er na afloop een deurcollecte zijn