Maak zorg bereikbaar

MIVA COLLECTE 25 en 26 augustus 2018

Dit jaar vraagt MIVA vraagt onze aandacht voor de meest kwetsbaren van Zimbabwe. Op 25 en 26 augustus vindt de MIVA-collecte in veel katholieke kerken plaats.  plaats. “Maak zorg bereikbaar’, is het thema waar dit jaar voor gekozen is. En de armste regio van Zimbabwe staat hierin centraal. Omdat deze regio moeilijk bereikbaar is, is juiste medische zorg voor veel mensen onbereikbaar. Hieronder het verhaal van Tawanda….

Tawanda (37) werkt voor het afgelegen Silobela ziekenhuis diep in het binnenland van Zimbabwe. Zijn team spoort kinderen en jongeren met een beperking op en geeft ze de juiste zorg. De bestemming van Tawanda Tawanda: “De bevolking heeft hier geen geld om de busrit naar het ziekenhuis te betalen. Uren lopen als je ziek bent of eenbeperking hebt is onmogelijk.” Daarom trekt Tawanda de meest afgelegen dorpen in. “Hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, hoe afgelegen iemand ook woont: iedereen heeft recht op de juiste zorg. “Vervoer is echt ons grootste probleem”: vertelt Tawanda. “Luiers, krukken of een rolstoel krijgen we zonder vervoer niet op de juiste bestemming. We lopen soms vijf uur om zorg te verlenen. Met een auto kan ik 5 a 10 bezoeken per dag afleggen. Zonder auto 1 of 2. Een auto is noodzakelijk om dit werk te doen.” Twee auto’s nodig

Gelukkig heeft MIVA Tawanda al kunnen ondersteunen met een auto. Op dit moment zijn er nog twee auto’s nodig. MIVA hoopt met de bijdrage van de collecte het team van Tawanda van twee extra auto’s te voorzien. En daarmee de bevolking in de andere twee districten de zorg te geven die zo hard nodig is. MIVA In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoer- en communicatiemiddelen.

 

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.