NL DOET 11 maart 2016

De kerkhofploeg heeft zich dit jaar aangemeld voor de NL Doet dag op 11 maart.

IMG_1740

Op vrijdag 11 maart zijn om 08.30 uur vijf personen present, vier dames en een heer. Ook onze ploeg is die morgen uiteraard aanwezig. We nemen ze mee naar het kerkhof waar uitleg gegeven wordt wat er vandaag onderhanden genomen wordt.  Gezamenlijk gaan we vervolgens aan de slag. We beginnen met de grasvelden de kanten af te steken en recht te maken langs een gespannen draad. Ook de paden tussen de graven worden geschoffeld.

We treffen het voor wat het weer betreft. Wel een koude wind maar zonnig en droog.

Om tien uur gaan we zoals gebruikelijk naar de parochie. Ditmaal in het parochiezaaltje.

IMG_1725Na een zeer geanimeerde  koffiepauze nemen we ons werk weer verder op.

Om 11.30 ruimen we onze gereedschappen op en sluiten we af. Het moet gezegd, er is veel werk verzet. Buiten verwachting. Van de groep krijgen we te horen dat ze het als heel  fijn ervaren hebben.

Han van Uden heeft voor elk van hen als attentie een geschilderd steentje. Dit wordt zeer gewaardeerd. Na een dankjewel van onze kant voor hun inzet nemen we afscheid van elkaar.

Wat ons betreft is dit voor herhaling vatbaar.

Aloys Arink