Opening VerHalenHuis

Door: Thea van Blitterswijk
Foto: Miek Korsmit

Woensdag 9 mei opende burgemeester Weterings het nieuwe onderkomen van het Ronde Tafelhuis. In het VerHalenHuis wonen, na twee jaar oefenen in de noodlocatie, nu definitief Stadwinkel, de Bibliotheek Wagnerplein en ons centrum samen.

Een geweldige dag.  Hieronder vindt u de tekst die door Thea van Blitterswijk werd uitgesproken bij deze opening.

Mensen op verhaal laten komen.

of Het Ronde Tafelhuis in het VerHalenHuis.

Het VerHalenhuis, met grote letters staat het bovenop ons nieuwe huis. Mensen op verhaal laten komen. Dat is een van de meest belangrijke doelstellingen van het Ronde Tafelhuis. Mensen een plek geven waar zij hun verhaal kunnen doen. Maar om verhalen te schrijven over de toekomst, over dat wat hen te wachten staat.

In het VerHalenHuis gaan wij verder met het verzamelen, delen en verspreiden van levensverhalen van mensen uit onze wijk en in de stad. Tachtig vrijwilligers met vele culturele achtergronden dragen het Ronde Tafelhuis. De verhalen van al deze mensen verbinden levensgeschiedenissen, ervaringen en toekomstdromen met elkaar.

Vrijwilligers die taalles geven, mensen ondersteunen met vragen op alle mogelijke gebieden. Mensen die elkaar op weg helpen in onze wijk, in ons land. Vrijwilligers die het mogelijk maken om elkaar te ontmoeten in de projecten van onze Wereldkeuken. Mensen die elkaar ondersteunen waar armoede de kansen op ontwikkeling dreigen af te remmen.

Het Ronde Tafelhuis vertelt ook het verhaal van Tilburg Noord. Een stadswijk die er soms wat ‘bij lijkt te hangen’ waar de grootstedelijke ontwikkelingen en ambities aandacht en geld opeisen. En waarbij weleens over het hoofd wordt gezien dat een stad wordt gemaakt waar mensen wonen en dromen.

 

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.