Kerkhof onderhoud

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ledere woensdagmorgen werken we met zo’n man of zeven, waarvan een vrouw, aan het onkruidvrij houden van ons kerkhof. En niet alleen dat, ook snoeien, het vegen van de paden, bijvullen van de graven en nog allerlei ander werk wordt door onze groep aangepakt.
Omdat onze voorman een speciaal lijntje heeft met “boven” hebben we op woensdagmorgen meestal goed weer. We werken meestal drie uur, waarvan we een halfuurtje gaan koffie drinken in de pastorie. We zijn een gezellige ploeg en we doen dit werk met plezier. Het geeft elke keer weer veel voldoening als we, bij het naar huis gaan tegen elkaar kunnen zeggen: wat ziet het er weer netjes uit. En, eerlijk is eerlijk, we horen het ook graag terug van de mensen die het kerkhof bezoeken. Immers een goed onderhouden kerkhof vertelt iets over de zorg van onze parochie voor de overledenen, die bij ons hun laatste rustplaats hebben gekregen.